Site Loader

Er zijn verschillende stand up paddle boarding activiteiten en elke activiteit heeft verschillende maat specificaties. Kom daarom te weten wat de kenmerken zijn van verschillende soorten sup boards.

Laten we eens een kijkje nemen.

1. SUP Yoga

Als u van plan bent om uw fitness routines naar het water te nemen, zult u een yoga SUP nodig hebben.

Zoals je je kunt voorstellen, zijn yogahoudingen op een paddleboard een uitdaging. De juiste paddle board moet breed zijn, van 32 tot ongeveer 36 inch. Het moet 10 voet tot 11 voet lang zijn.

Deze afmetingen bevorderen de stabiliteit en je krijgt ook een groot platform voor je yogahoudingen.

2. SUP Racen

Race paddle boards moeten snel zijn.

Voor uitzonderlijke prestaties moet de peddelplank smal en lang zijn.

Dit geeft het een gestroomlijnde vorm en vermindert de weerstand. Hierdoor kan het soepel en met indrukwekkende snelheid door het water scheuren.

Racing SUP’s zijn meestal 12’6 tot 14′ lang en 26″ tot 30″ breed. Zoals je je kunt voorstellen, maakt de grootte ze minder stabiel. Ze zijn het meest geschikt voor gevorderde peddelaars. Sup peddels kopen is voor de echte professionals dus ook nog een hele opgave, aangezien ze de beste nodig hebben.

3. SUP Toeren

SUP touring houdt in dat je lange tochten maakt op je paddle board.

Hiervoor wil je een board dat iets langer en niet al te breed is. Touring paddle boards zijn meestal 11′ tot ongeveer 14′ lang en 30″ tot 33″ breed.

4. SUP Surfen

Golven vangen op een SUP board is een opwindende ervaring. Maar om ervan te genieten, heb je de juiste maat stand up paddle board nodig.

Een surf SUP moet kort en smal zijn. Kies er een die 10′ of korter is en 29″ tot 32″ breed. Deze maat maakt hem wendbaar en makkelijker te hanteren.

5. All-Around SUP

Sommige peddelaars zijn nog niet klaar om zich te specialiseren. Als je alleen recreatief wilt peddelen op vlak water en een beetje van al het andere, neem dan een all-around SUP.

All-around paddle boards zijn geweldig voor zo’n beetje alles en iedereen.

Koop een SUP die 10′ tot 11′ lang is en 31″ tot 34″ breed.

Paddle Board Maatvoering voor Beginners

Als je een beginner bent, moet je rekening houden met deze twee belangrijke factoren: stabiliteit en gewicht.

Een goede beginners peddelplank moet stabiel zijn om het je gemakkelijk te maken om te leren.

 

De lengte, breedte en dikte van een SUP bepalen hoe stabiel hij zal zijn. Bredere en iets langere boards zijn minder tippy en ideaal voor beginners.

Kijk voor een SUP board dat ten minste 32 inch breed is. Een lengte van 10’6 tot ongeveer 11′ zou prima zijn.

We hebben het hierboven gehad over gewicht en volume. Let op de opgegeven limiet. Zorg ervoor dat deze hoger is dan uw gewicht en dat van uw uitrusting en/of passagier.

Paddle Board maten voor gemiddelde tot gevorderde peddelaars

Gemiddelde en gevorderde peddelaars hebben goede SUP vaardigheden.

Als je in deze categorie valt, kies je voor een advanced board dat ontworpen is voor een specifieke activiteit. Je kunt een minder stabiele SUP aan met een lager volume.

Volg dus de SUP sizing richtlijn per activiteit hierboven.

Hoe lang moet uw Stand Up Paddle Board zijn?

Verschillende factoren bepalen de juiste lengte van je stand up paddle board. Het antwoord op deze vraag zal voor iedere peddelaar anders zijn.

Langere peddelplanken volgen goed en zijn meestal sneller. Maar houd er rekening mee dat een superlang board misschien niet erg wendbaar is.

Aan de andere kant zijn kortere peddelplanken misschien niet zo goed, maar ze zijn wel gemakkelijk te besturen.

Dus, nogmaals, het komt allemaal neer op wat je wilt doen. Voor racen en toeren, wil je een board tussen de 11′ en 14′.

Voor surfen en wildwatervaren heb je een kortere SUP nodig, 10′ of korter. Kinderen zullen ook meer comfortabel peddelen op kortere SUP boards.

Als je van plan bent om recreatief te gaan peddelen, dan is een board in de 10′ tot 11′ range ideaal.

Hoe breed moet uw Stand Up Paddle Board zijn?

De breedte van een paddle board heeft invloed op de stabiliteit en prestaties. Het juiste board hangt dus af van je vaardigheidsniveau en wat je met je SUP wilt doen.

Brede paddle boards, 32 tot 36 inch breed, zijn stabieler. Ze zijn goed voor SUP yoga, beginners, vissen en recreatief peddelen.

Smallere peddelplanken, 31 inch en smaller, zijn zeer geschikt voor snelheid. Ze maken geweldige touring en race SUP’s.

Uw lichaamsgrootte zal ook hier bepalen de juiste maat SUP voor u. Bijvoorbeeld, als je aan de grotere kant, balanceren op een smalle board zal niet gemakkelijk zijn. Als je kleiner bent, zal een extreem brede paddle board niet leuk zijn om op te peddelen.

Hoe dik moet uw stand up paddle board zijn?

Over het algemeen zijn opblaasbare paddelplanken dikker dan epoxy paddelplanken.

 

Massieve paddle boards hebben de neiging om 4 tot 5 centimeter dik te zijn. In tegenstelling tot opblaasbare boards, hun dikte is niet uniform. Ze hebben meer rocker en zijn gebouwd voor prestaties.

Je hebt misschien gemerkt dat de meeste opblaasbare peddelplanken 6 inch dik zijn. Ze zijn stijver en stabieler dan dunnere iSUPs.

Dunne opblaasbare SUP’s, 4 tot 5 inch, zijn meestal niet stevig genoeg. Ze staan erom bekend te buigen, vooral bij zwaardere peddelaars.

Dus als je een opblaasbare SUP koopt, hou het dan bij de 6 inch dikke exemplaren.

editor

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Calendar

March 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Crafting

Leer een auto te besturen met autorijdende lessen

Als u voor het eerst leert om een auto te besturen, is het raadzaam om rijlessen te volgen. Dit zal u helpen vertrouwen op de weg te krijgen oefenen voor scooter theorie examen Dan kunt u genieten van rijden theorie scooter oefenen tips. Het volgen van een rijles is ook een goed idee als je bang bent om alleen achter het stuur te komen.